Omet navegació

Viatgem a New York?

Organitzant el viatge

Mesurar és imprescindible, no només en Ciències, sinó per a la nostra vida diària. Fer-ho correctament implica conèixer les diferents magnituds, les unitats de mesura del sistema internacional i saber com utilitzar els factors de conversió entre elles. Ara que sabem un munt sobre tot això, ens atrevim a planificar un viatge a Nova York d'una setmana?

Nueva York
Pixabay. Ciutat de New York (Domini públic)

I què té a veure això amb les unitats de mesura? Doncs molt. Qualsevol viatge necessita abans duna bona planificació. A quanta distància es troba el nostre destí, quant de temps trigarem a arribar i tornar, quina roba fiquem a la maleta, quin pes i volum màxim podem portar a l'avió... Com veiem, això de saber mesurar és molt interessant per prendre decisions , no?

Tarea: rincones de viaje

Tiempo:
1.5 sesiones
Agrupamiento:
En grupos

En aquesta tasca treballarem amb el mètode d'estacions que és una tècnica de treball en grup. L´aula està organitzada en diferents racons que componen un circuit d´aprenentatge. En cadascun està plantejada una activitat diferent, però cal passar per tots per completar la tasca, en aquest cas, organitzar el nostre viatge.

A les següents diapositives hi ha el recorregut del circuit amb 5 estacions en total. El nostre professor/a col·locarà cada activitat a la seva estació corresponent. L'activitat número 6 la farem entre tots. A la següent presentació trobem la información (descarrega de document en pdf):

Pilar Etxebarria, Elvira González. Viajamos a Nueva York

Ahora que ya sabemos cómo nos organizamos y cuál es el trabajo que debemos realizar, formamos los grupos y nos repartimos. Cada grupo comienza en una "estación de trabajo" distinta, resuelve la actividad que se plantea en ella y, una vez de acuerdo, cada miembro anota los resultados en su cuaderno personal. Los grupos nos vamos cambiando, pasando por todos las estaciones para completar nuestro plan de viaje. Hay que tener un poco de paciencia si algún grupo todavía no ha finalizado en una estación.

Ara que ja sabem com ens organitzem i quina és la feina que hem de fer, formem els grups i ens repartim. Cada grup comença en una "estació de treball" diferent, resol l'activitat que s'hi planteja i, una vegada d'acord, cada membre anota els resultats al seu quadern personal. Els grups ens anem canviant, passant per totes les estacions per completar el nostre pla de viatge. Cal tenir una mica de paciència si algun grup encara no s'ha acabat en una estació.

Evaluación y reflexión

Una vez que hemos finalizado la tarea, es un buen momento para reflexionar en nuestro diario de aprendizaje. Algunas sugerencias pueden ser:

  • ¿Qué he aprendido?
  • ¿Qué me ha sorprendido más de todo el proceso? ¿Por qué?
  • ¿He cambiado alguna idea previa? ¿Cuál?
  • ¿Qué me ha resultado más difícil? ¿Por qué?

Evaluación de la tarea

La tarea se evalúa con la siguiente escala de evaluación de estaciones de trabajo (descargar en formato editable, odt, y en pdf):

Escala de estaciones

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)