Omet navegació

Tamany en línea

Jugant amb les unitars i la notació científica

Repassarem el nostre domini de les unitats de mesura i la notació científica mitjançant un joc de 25 cartes senzill. Es juga com “als sises” però admet altres alternatives. L'objectiu del joc és ser el primer jugador que es queda sense cartes.

Cartas

Pilar Etxebarria. Tamaño en línea


En el joc original el primer a jugar és el jugador que té el sis d'ors, que el col·locarà de panxa enlaire sobre la taula. Tot seguit juga el jugador de la seva esquerra. Aquest ha de col·locar al costat del sis el set o el cinc d'ors, o bé col·locar un altre sis panxa enlaire. Els jugadors van completant els pals des del sis col·locant les cartes cap amunt i cap avall. Quan un jugador no pot col·locar cap carta passa torn i juga el següent (Wikipedia).

Tarea: jugamos con las unidades

En parelles
1/2 sessió

Conèixer molt bé les unitats del sistema internacional i saber manejar-se amb facilitat en els canvis d'unitats és imprescindible per poder treballar en ciències. Després de fer exercicis a classe, les repassarem mitjançant un joc de cartes mus senzill, que, a més, ens descobrirà la mida relativa de molts objectes.

Es juga per parelles. El nostre professor/a ens proporcionarà les cartes que es descarreguen de la següent adreça: Jugando en línea (descarregar en format editable, odt, y en pdf)

Es juga com els “sissos”, és a dir:

  1. Repartim totes les cartes entre totes les persones que participen al joc.
  2. La persona que tingui la carta “Diàmetre d'un glòbul vermell” ha de col·locar-la a taula.
  3. A partir d'aquí, cal anar fent una fila de cartes, tant per dalt com per baix, és a dir, seguirà qui disposi de la carta “Diàmetre d'un mitocondri” o bé
  4. “Diàmetre d'un glòbul vermell” i així successivament.
  5. Cada cop que es posi una carta s'explica per què.
  6. Guanya el jugador/a que es descarti abans.

Evaluación y reflexión

Una vez que hemos finalizado la tarea, es un buen momento para reflexionar en nuestro diario de aprendizaje. Algunas sugerencias pueden ser:

  • ¿Qué he aprendido?
  • ¿Qué me ha sorprendido más de todo el proceso? ¿Por qué?
  • ¿He cambiado alguna idea previa? ¿Cuál?
  • ¿Qué me ha resultado más difícil? ¿Por qué?

Evaluación de la tarea

Con la hoja de soluciones que nos proporcionará el profesor o profesora, valoraremos el grado de aciertos y reflejaremos la “nota”, en nuestro cuaderno personal. 

La tarea se evalúa con la siguiente escala de coevaluación de actividades lúdicas (descargar en formato editable, odt, y en pdf):

Escala

Creat amb eXeLearning (Finestra nova)