La sang és un teixit connectiu, que té com a principal característica que la matriu extracel·lular és líquida. Això fa que es comporti com un fluid i que, quan és impulsada pel cor, es converteixi en el medi de transport de substàncies i cèl·lules a qualsevol lloc de l'organisme.
Aquesta part líquida, el plasma, conté tres tipus de cèl·lules sanguínies: els eritròcits o hematies (glòbuls vermells), els leucòcits (glòbuls blancs) i les plaquetes.
L'hematologia és la disciplina que s'ocupa de l'estudi de la sang, els teixits formadors de la mateixa, i de les malalties relacionades amb ells.
Un fluid és una substància que es pot deformar amb facilitat. Les substàncies que es poden considerar fluids són els líquids i els gasos. En el si d'un fluid es compleix la condició d'adherència, és a dir, dues partícules de fluid en contacte tenen la mateixa velocitat. Pel mateix motiu, la velocitat d'una partícula de fluid en contacte amb qualsevol sòlid serà la mateixa que la pròpia del contorn.
És el teixit més abundant en el cos humà. Les seves funcions són molt diverses: sosteniment, protecció i aïllament dels òrgans interns, divisió d’estructures en compartiments i transport de substàncies. Els principals teixits connectius són: el teixit connectiu lax (areolar, adipós i reticular) el teixit connectiu dens, el cartílag, el teixit ossi, la sang i la limfa.
El teixit connectiu està format per dos elements: matriu i cèl·lules. La matriu pot ser líquida, semilíquida, gelatinosa, fibrosa o calcificada.